Tuinbouw - Machinehandel

Hieronder volgt een overzicht aan advertenties door verschillende aanbieders van allerlei tuinbouw gerelateerde machines en technieken. U kunt hier gemakkelijk op reageren of zelf uw machines adverteren door aan te melden op deze website.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Tuinbouw. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Tuinbouw.


Nieuwe advertenties


Vollegrondstuinbouw en gewassen

Via MachineHandelaren.nl kunt u ook diverse machines vinden voor het toepassen binnen de tuinbouw. In de vollegrondstuinbouw spreekt men van tuinbouwgewassen die buiten worden geteeld voor bijvoorbeeld groenten, snijbloemen, bomen en bloembollen. In Nederland staan wij voornamelijk bekend om het verbouwen binnen kassen. Het zogeheten glastuinbouw waarbij wij gewassen in grote kassen met een kunstmatig gereguleerde voedingsbodem onderhouden. Kom via deze rubriek in contact met aanbieders en vind de juiste installaties of machines om uw tuinbouw voort te zetten.


Glastuinbouw en moderne verticale tuinbouw

De kassen waar wij onder glas in telen hebben een hoog gehalte van klimaatbeheersing en er komt een hoge mate van techniek bij kijken. Door de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, belichting en insecticiden te beheersen kunnen kashouders de perfecte condities voor hun kasgewassen beheersen. Door in kassen te verbouwen is het mogelijk om veel gewassen die normaal in een gematigd klimaat niet kunnen groeien alsnog te verbouwen. Door razendsnelle ontwikkelingen binnen de massaproductie van groenten, fruit, planten en bomen zijn er al een aantal tuinbouw laboratoria ontstaan. Hierbij worden deze gewassen in oude kantoren, fabriekshallen of andere gebouwen in cleanrooms door ledlicht in verbazingwekkend korte tijden grootgebracht.


Technieken en installaties voor tuinbouw

Bij het verbouwen en onderhouden van tuinbouwgewassen komen een plethora aan technische systemen en machines kijken. Denk hierbij aan diverse technieken zoals belichtingtechniek, verwarmingstechniek, bewateringstechniek, koeltechniek en andere temperatuur beschermingsapparatuur. Bepaalde machines kunnen veel helpen bij het aanleggen en behandelen van uw tuinbouwgewassen zoals transportbanden, rollenbanen, zaai- en opkweekmachines, reinigingsmachines, ventilatoren, watersilo’s en verpakkingsmachines.