Recycling - Machinehandel

Wilt u uw steentje bijdragen aan het milieu? Hieronder volgt een overzicht aan advertenties waarin machines of diensten worden aangeboden met betrekking tot recycling. U kunt gratis reageren of zelf adverteren door een account aan te maken op deze website.


Korte metten met schroot

Veel voorkomende resten van productie of oude machines en gereedschappen vallen onder vormen van ijzer en kunnen ingezameld worden. U kunt zelf ook een groot voordeel hebben aan het in-house recyclen van uw afvalproducten. U kunt met een recyclingbedrijf ook afspraken maken om het materiaal op te komen halen. Om het hapklaar voor vervoer te maken of om het zelf te verwerken zijn een aantal machines beschikbaar. Denk hierbij aan schrootscharen, kabelrecyclingmachines, schrootpersen, autopersen, shredders, hamermolens, rollensnijders, schrootgrijpers en rotorscharen om van metaal en ijzer korte metten te maken.


Plastic hergebruiken

Plastic wordt in vele gevallen nog steeds gezien als een afval materiaal en voornamelijk in grote bedrijven is dit een voorkomend probleem. Gelukkig zijn de regels rondom plastic inzamelen de laatste jaren duidelijker geworden en kunnen bedrijven zelfs beloond worden voor hun contributie aan het milieu. Door plastic in machines te snijden, sorteren en wassen kan het omgesmolten worden tot uitstekend ruw materiaal voor hergebruik. Er zijn hierin een hoop verschillende gradaties in kwaliteit van beschikbaar en kunnen vele jaren hergebruikt worden. Er zijn een aantal oplossingen voor verwerking en opslag van uw plastic waarmee u uw voordeel kunt doen. Plastic is geld waard dus laat het niet in het afval landen!


Ook uw papier recyclen?

Wij doen het allemaal thuis, maar uw bedrijf produceert ook een hele hoop met papier afval klaar om gerecycled te worden! Nederland staat aan de top van de Europese landen wanneer het gaat om oud papier recycling met wel 85% hergebruik van het papier. Dit wordt gedaan door al het papier te verzamelen en dit na het sorteren en wassen in grote vaten te doen om tot een pulp te maken. Deze pulp kan met behulp van wat nieuwe houtvezels of helemaal op zichzelf tot nieuw papier of karton gemaakt worden. Papier is tot wel zeven keer opnieuw te gebruiken voor recycling voor de meeste vezels uit het materiaal zijn!