Compressoren - Machinehandel

Bent u op zoek naar een compressor? Dan bent u in de juiste rubriek belandt! Hier vindt u een overzicht aan advertenties waar diverse compressoren worden aangeboden. Door aan te melden kunt u per direct gratis reageren of zelf adverteren.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Compressoren. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Compressoren.


Nieuwe advertenties


Hoe fungeert een compressor?

Een lucht compressor is een apparaat dat energie dat via elektriciteit of fossiele brandstof onder compressie opslaat als lucht. Deze lucht wordt onder verschillende methoden in een tank opgeslagen en onder druk gehouden. Deze lucht onder zware druk kan dan als kinetische energie toegepast worden voor uiteenlopende doeleinden. Wanneer de druk in de tank niet meer hoger kan dan gaat de compressor uit en zet zichzelf weer aan om deze op niveau te houden wanneer de luchtdruk te laag aan het worden is.


Toepassingen van een compressor

Een compressor heeft een tal van toepassingen, namelijk; schone lucht onder druk voorzien voor gascilinders, drukkende lucht voorzien voor dompelaars of andere drijvende constructies, druk voorzien voor pneumatisch gereedschap en machines, het vullen van HPA tanks, het oppompen van banden en voor industriële processen op grote schaal. De kracht van een compressor met motor wordt gemeten in PK of CFM waarbij men kijkt naar de kubieke inname van lucht per minuut. De meeste compressoren die gebruikt worden in garages of werkplaatsen zijn op basis van elektriciteit en hebben daarom geen nood voor ventilatie en maken minder lawaai.


Compressor onderhoud

Om lang plezier te hebben van een compressor en om deze veilig te gebruiken is het zaak deze goed te onderhouden. Door regelmatig te kijken naar de fittingen en deze wanneer nodig te vervangen kan schade aan compressor en persoon minimaal blijven. Het wordt aanbevolen dagelijks een kleine inspectie te doen naar de volgende dingen: olie of lucht lekkages, de differentie druk in de luchtdruk filter, of de olie vervangen moet worden in de compressor en of de temperatuur van de unit niet te hoog wordt zodat deze kan oververhitten.