Hijswerktuigen - Machinehandel

Zware lasten en goederen hijsen en/of verplaatsen? Op deze pagina kunt u een overzicht aan advertenties vinden van hijswerktuigen om licht werk van uw zware klus te maken. Door aan te melden kunt u gratis reageren of zelf adverteren.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Hijswerktuigen. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Hijswerktuigen.


Nieuwe advertenties


Kraanarmen, bovenloopkranen en hijswerktuigen

Deze rubriek biedt ruimte aan alle vormen van hijswerktuigen en kranen. Hijswerktuigen worden gebruikt om vrijhangende lasten te verplaatsen of omhoog te hijsen. Bij bepaalde certificeringen van de machinist en de kraan die deze persoon bestuurd wordt er onderscheid gemaakt in vaste- of mobiel opgestelde kranen. Vast opgestelde hijswerktuigen zijn aan een vaste baan gevonden en zijn niet verplaatsbaar buiten deze railing. Voorbeelden hiervan zijn: stationaire en mobiele torenkranen, bovenloopkranen, zwenkarmkranen, kolomkranen, railkranen, manipulatoren en overslagkranen.


Zware lasten tillen met hijswerktuigen

Onder hijswerktuigen verstaat men werktuigen die een last hijsen en het werktuig dient zich boven de last te bevinden. Denk hierbij aan de slinger met haak van een kraan of de lus aan een haspel, maar ook aan diverse meer mobiele hef- of liftapparatuur. Zware goederen en palletladingen vol materiaal kunnen gemakkelijk gehesen en verplaats worden door uw opslag of bouwplaats met een hijswerktuig. Zo gaat u efficiënter om met uw tijd en ruimte doordat u met precisie en overzichtelijk kunt opslaan, mits u rekening houdt met de veiligheid en toegankelijkheid van uw goederen.


Regels bij het gebruik van hijswerktuigen

Wanneer u of een medewerker van uw bedrijf gaat werken met hijswerktuigen zijn er een aantal eisen volgens het arbeidsomstandighedenbeleid waar u aan moet voldoen. U moet hijswerktuigen voor het eerste gebruik en daarna jaarlijks laten keuren en deze bewijzen van goedkeuring goed bewaren ter registratie. Tevens moet de bestuurder voldoende deskundig zijn in het bedienen van hijswerktuigen en bij bepaalde formaten een certificaat van vakbekwaamheid als machinist nodig. Let ook op wat de toegelaten bedrijfslast is en dat de werktuigen niet voor personen gebruikt wordt.