Beton- en steenbewerking - Machinehandel

Steengoed bewerkingsgereedschap nodig? Hieronder vindt u een overzicht aan alle beton- en steenbewerking gerelateerde machines, gereedschappen en diensten die hier geadverteerd worden. Door aan te melden kunt u gratis reageren of zelf adverteren.


Steen met gemak boren en snijden

Steen laat zich niet gemakkelijk stuk krijgen, maar voor iedere klus met steen is er wel een goed stuk gereedschap te vinden om de klus te klaren. Zo worden voor de meeste hardere steensoorten diamantboren of enorme benzine of anderzijds aangedreven zagen gebruikt. Een diamantboor bestaan er in verschillende vormen en werken op eenzelfde soort manier als zagen die deze techniek gebruiken. Ze bestaan uit hele kleine diamanten die samengehouden worden door een binding die ze op hun plaats houden. Tijdens het boren of zagen zullen diamanten uit de binding steken en langzaam verslijten waardoor er nieuwe diamanten naar buiten geduwd worden om de boor of zaag scherp te houden.


Zelf beton en mortel gieten

Het is ook mogelijk om zelf beton en mortel te maken en te gieten door de gereedschappen aangeboden op deze pagina. Zelf beton of mortel maken is redelijk eenvoudig met de juiste materialen. Als basis is het belangrijk om het zand en grind goed te mixen. Dan is het zaak om cement toe te voegen voor je langzaam water bij het mengsel gaat voegen en mixen. Voor de juiste verhoudingen heeft men een zogeheten 1, 2, 3 verhouding bedacht. U doet in even hoeveelheden 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind met water mixen tot er een stevige homogene massa ontstaat zonder klonten.


Bewerken en afbreken

Voor iedere klus met steen of beton is er wel een juist gereedschap te vinden. Deze rubriek biedt ruimte voor het adverteren van gereedschap en machines in alle vormen om aan deze wensen te voldoen. Denk daarbij aan onder andere: betonfrezen, betonmolens, betonschuurmachines, betonslijpmachines, diamantboormachines, speciekuipen, handmixers, compressoren, motorslijpers, plavuizenzaagtafels, sloop- en boorhamers, tegelsnijders, trilnaalden en sleuvensnijders in alle vormen.