Elektriciteit en verlichting - Machinehandel

Op zoek naar generatoren of bouwlampen? Dit en meer kunt u vinden in deze rubriek waar elektriciteit en verlichting gerelateerde machines en onderdelen aangeboden worden. U kunt gratis reageren en zelf adverteren door aan te melden op deze pagina.


Aggregaat en andere elektrische onderdelen

Een veelgebruikte generator voor elektriciteit op locatie is een motorisch aangedreven aggregaat. Veelal wordt een verbrandingsmotor als aandrijfmotor gebruikt en worden toegepast op plaatsen waar geen of niet voldoende vermogen beschikbaar is. Veel locaties zijn geen aansluitingen op lichtnet aanwezig en dan is het zaak om een generator te gebruiken. Ook voor locaties waar het van levensbelang is dat er altijd elektriciteit beschikbaar is zoals ziekenhuizen of datacentrales worden noodaggregaten gebruikt voor het geval de stroom uitvalt.


Verlichting op de werkvloer

Wanneer je aan de slag gaat is het belangrijk om voorzien te zijn van een goed verlichte werkvloer. Bouwlampen zijn er in vele grootten en uitvoeringen om uw bouwactiviteiten bij te staan. Deze robuuste lampen die makkelijk tegen een stootje kunnen zorgen voor een felle verlichting zodat de medewerkers en klussers hun werk goed kunnen blijven zien. Hetzij in het donker of op overdekte locaties. Meestal worden halogeenlampen hiervoor gebruikt omdat ze heel fel licht afscheiden. Ze worden echter wel warm en als deze warmte niet wenselijk is kunnen ook led lampen gebruikt worden.


Let op met elektriciteit!

Wanneer je met elektriciteit werkt is het altijd zaak verstandig en respectvol met de machines om te gaan. Ieder lichaam heeft een bepaalde weerstand en deze worden bepaald door een aantal factoren. De lichamelijke gesteldheid en de omgeving van de persoon hebben hier invloed op. De gevolgen van stroomdoorgang door het lichaam zijn afhankelijk van de sterkte van de stroom en hoe lang het geduurd heeft. Zelfs een zwakke schok kan een nare ervaring zijn, maar zwaardere schokken door hoogspanning door het lichaam kunnen het hart stoppen of zelfs brandwonden geven. Klus verstandig en let dus op bij open circuits of blootstelling aan bedrading!