Metaalbewerking - Machinehandel

Machines om metaal te snijden, buigen en frezen vindt u allemaal hieronder geadverteerd. Door aan te melden op deze pagina kunt u gratis per direct reageren. Heeft u zelf metaalbewerkingmachines aan te bieden? Dan kunt u deze ook kosteloos adverteren.


Metaalbewerking als overkoepelend begrip

Bij metaalbewerking heeft men het over het bewerken van metalen om losse onderdelen, constructies of grote structuren te maken. De term metaalbewerking of metaaltechniek bevat een groot scala aan verschillende uitingsvormen in diverse takken van zowel enorme mechanica als precisie motoronderdelen. Het omvat ook een enorm brede doelgroep, want afhankelijk van de toepassing valt het onder een verschillende categorie. Voorbeelden zijn wetenschap, kunst, industrie en ambacht.


Metaalbewerkingmachines kopen en verkopen

Heeft u interesse in de aanschaf van metaalbewerkingmachines of heeft u er een aantal staan die u graag te koop aan wilt bieden? Via deze rubriek kunt u kosteloos en gemakkelijk in contact komen met de andere adverteerders en zelf uw waren adverteren. Dit doet u door een account aan te maken op deze pagina. MachineHandelaren.nl fungeert als een online marktplaats voor machines en machine gerelateerde goederen en diensten voor allerlei verschillende doeleinden.


Processen van metaalbewerking

Vanaf heel erg lang geleden toen men ontdekte dat je diverse ertsen samen kon smelten en deze met gereedschap kon buigen naar de wil van de maker zijn er al metaalbewerkingprocessen. De moderne processen kunnen worden gecategoriseerd in verspanende, niet-verspanende en verbindingsprocessen. Bij verspanende haal je iets weg uit het metaal door bijvoorbeeld te boren, slijpen, zagen en snijden. Bij niet-verspanende processen wordt het metaal enkel gevormd; denk aan buigen, gieten, persen en smeden. Tot slot zijn er verbindingsprocessen waarbij men metalen met elkaar verbind of voorziet van een nieuwe laag zoals lassen, solderen en galvaniseren.