Hydrauliek - Machinehandel

Bent u op zoek naar hydrauliek in allerlei vormen? In de rubriek hieronder vindt u een overzicht aan advertenties met het aanbod aan hydrauliek in allerlei vormen. U kunt gratis en gemakkelijk reageren of zelf adverteren door een account aan te maken op deze pagina.


Hydraulische onderdelen

Wanneer men kijkt naar een hydraulisch systeem dan is het op te breken in een aantal zelfde onderdelen. Het generatorisch deel, besturing met leidingwerk, motorisch deel en hydraulische vloeistof. In het generatorisch deel wordt de aangedreven kracht omgezet in hydraulisch vermogen. Het vermogen van het motorische deel van de aandrijving wordt dan weer omgezet in kracht en snelheid. De hydraulische vloeistof in een hydraulisch systeem is meestal olie.


Typen hydraulische systemen

Er zijn een plethora aan mogelijkheden om hydraulieksystem in te delen, maar hier volgen een aantal overzichtelijke systemen waar hydrauliek op in te delen valt. Bij simpele systemen denk je aan simpele, goedkope componenten waarbij een eenvoudig hydraulisch segment maakt. Mobiele systemen zijn simpele systemen, maar met een hogere kwaliteit aan materiaal en mechaniek. Deze zijn tevens zoals de naam al zegt een stuk mobieler in hun bewegingen. Industriële systemen zijn aandrijvingen met een enorme werkdruk en die voor grote mechanieken worden gebruikt. Deze moeten een hoge verwachte levensduur hebben en worden ook continu gebruikt voor een hoog rendement.


Voordelen en toepassingen

Hydraulische installaties hebben vanuit een kleiner mechaniek meer rendement dan een elektrische machine. Verder hebben hydraulische systemen een grote flexibiliteit in de plaatsing van de motoren en kunnen onbelast aanlopen. Hydraulische systemen worden vooral toegepast waar grote krachten in lage snelheid nodig zijn zoals: het aandrijven van persen, regeling van walsen, aandrijven van graafmachines, turbineregelingen, aandrijving aan boord van boten en zware veersystemen voor sluizen en dijken.