Pompen - Machinehandel

Advertenties met daarin pompen voor allerlei doeleinden kunt u op deze pagina vinden. Door aan te melden kunt u per direct gratis in contact komen met de adverteerders. Heeft u zelf pompen om aan te bieden? U kunt deze ook gratis adverteren via uw account.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Pompen. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Pompen.


Nieuwe advertenties


Pompen kopen en verkopen

Met een pomp heb je een werktuig dat voornamelijk gebruikt wordt om vloeistof, maar soms ook gas verplaatst onder aandrijving van drukverhoging of een motor. Via deze rubriek kunt u kosteloos en gemakkelijk in contact komen met de adverteerders van pompen. Dit doet u door een account aan te maken op deze website. Heeft u zelf pompen om aan te bieden? Dan kunt u deze ook gratis adverteren via uw account. MachineHandelaren.nl fungeert als een online marktplaats voor machines en machine gerelateerde goederen en diensten voor allerlei verschillende doeleinden.


Volumetrische pompen

De meest gebruikte vorm van pomp is een Volumetrische pomp. Ook wel een verdringerpomp genoemd. Deze valt ook weer in te delen in twee soorten pompen: de turbinepomp en de verdringerpomp. Bij turbinepompen wordt vloeistof op hoge snelheid gebracht om vervolgens omgezet te worden in druk. De effectieve werking van deze pomp is deels afhankelijk van de druk waarheen de vloeistof gepompt wordt. De verdringerpomp verplaatst een constant volume aan vloeistof van een ruimte met een lage druk naar een met een hogere druk. Een aantal voorbeelden van Volumetrische pompen zijn de lobbenpomp, membraanpomp, rollerpomp, vacuümpomp, vleugelpomp en zuigerpomp.


Turbopomp en toepassingen

Oorspronkelijk werden turbopompen gebruikt voor het bestrijden van brand waarbij hoge hoeveelheden water onder hoge druk verplaatst moeten worden. Een turbopomp of turbinepomp zijn geschikt om zowel gas als andere vloeistoffen te verplaatsen door ronddraaiende schoepensystemen. Turbopompen zijn voorzien van hoge debieten, maar lage opvoerdrukken in tegenstelling tot zuigerpompen. Enkele voorbeelden zijn de centrifugaalpomp, dompelpomp, schroefpomp en zijkanaalpomp.